19 aprilie 2024

Teroarea de la balcon: o familie ce stă pe strada Oituz a băgat spaima în vecini și autorități

Mai multe familii care locuiesc pe strada Oituz, în imediata apropiere a unui cunoscut supermarket, au ajuns la capătul puterilor, dar şi al răbdării, întrucât sunt terorizaţi de vecinii lor.

Familia “Teroare” să o numim, întrucât nu mai este permis să se divulge nume în presă, regulamentul privind protecţia datelor cu caracter personal fiind extrem de strict şi cu amenzi uriaşe, este “înarmată” pe balconul apartamentului, pe care îl deţine, cu zeci de borcane umplute cu fecale şi urină, care sunt aruncate fie învecini, fie în trecători.

De-a lungul anilor, vecinii exasperaţi, victime ale celor în cauză, au făcut zeci de plângeri la Poliţie şi Parchet. Poliţiştii au venit, au constatat şi au plecat, unii dintre ei cu capul spart. Este vorba despre un jandarm de la forţele speciale, care a intervenit alături de mai mulţi colegi în apartamentul familiei “Teroare”, ai cărei membri se băteau între ei.

Întrucât nu au deschis uşa când au fost somaţi, oamenii legii le-au spart-o, însă unuia dintre jandarmi i-a fost aplicată o lovitură cu un corp dur, fiindu-i spart capul. Cu toate acestea, nu s-au luat măsuri împotriva scandalagiilor , dimpotrivă, vecinii ne-au spus că uşa spartă le-ar fi fost înlocuită cu una nouă de către primărie!

De altfel, familia “Teroare” a fost reclamată şi la primărie, însă nici de aici nu au venit măsuri  pentru descurajarea persoanelor violente.

 

Locatarii sunt loviţi cu borcane din sticlă aruncate de la balcon!

Un locatar ne-a declarat că şi-a găsit, într-o zi, maşina zgâriată cu un cui, iar mama acestuia a fost lovită cu un borcan aruncat de la balcon. Din fericire, femeia a reuşit să se ferească, astfel că nu a fost rănită. Victima a depus plângere la poliţie, astfel că învara anului trecut s-a început urmărirea penală împotriva celei care a aruncat borcanul din sticlă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Întrucât, femeia s-a ferit din calea borcanului şi nu a suferit leziuni fizice, ci doar o sperietură zdravănă, Parchetul Mangalia a dispus clasarea dosarului, motivând că tentativa la infracţiunea de lovire sau alte violenţe nu este pedepsită de lege. Şi, uite aşa, familia “Teroare” a scăpat din nou, continuînd să semene frică şi stress în vecini şi trecători prin injurii şi acte de violenţă permanente.

Alt vecin nu a fost la fel de norocos, borcanul, folosit drept armă, i-a atins clavicula, lăsându-i o ditamai echimoza. Pentru a scăpa de agresiunile celor care l-au atacat, omul a decis să se mute din bloc.

Un alt obicei al familiei “Teroare” este de a se dezbrăca pe balcon, devenit câmpul acesteia de luptă, membrii săi arătând vecinilor, în plinăzi, părţile intime…

Înjurăturile, blestemele şi ameninţările sunt, însă la ordinea zilei.

Cu toate acestea, de ani buni, nimeni nu reuşeşte să-i oprească din ceea ce fac şi nu s-a reuşit luarea niciunei măsuri.

Vecinii terorizaţi mai spun că poliţiştili nici nu au acces în locuinţa scandalagiilor, care nu le deschid. În plus, oamenii legii se tem să nu fie loviţi sau tăiaţi cu cuţitul, pentru că sunt, la rândul lor, ameninţaţi. Prin urmare, dialoghează cu ei de la balcon, fără success însă, întrucât actele de violenţă nu încetează nici măcar o zi.

Foto: Ilustrativ