26 aprilie 2024

Secretarul Primăriei Mangalia refuză să contrasemneze un proiect de hotăre. Este vorba despre un PUZ al unui bloc de şapte etaje din Jupiter

Secretarul Primăriei Mangalia, Magdalena Lionte (care semnează cu delegare în numele Andreei Ciocănel) stabileşte o premieră în Consiliul Local Mangalia. Sau, cel puţin noi nu cunoaştem un precedent al gestului funcţionarului public, gest pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează.

În proiectul ordinii de zi din 1 februarie 2023, figura HCL privind documentaţia de urbanism Plan Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local  de Urbanism aferent proiectului Construire D+P+7E + apartamente de vacanţă, în Jupiter, strada Gala Galaction 1B, beneficiar S.C. Const Media Services SRL.

Proiectul, spune secretarul primăriei, a fost aprobat cu 15 voturi pentru şi trei abţineri.

Totul ar fi indicat că majoritatea largă a consilierilor a fost de acord cu ridicarea acestui bloc de şapte etaje în Jupiter.

Iată că situaţia nu e tocmai aşa: potrivit legii, spune secretarul primăriei, ar fi trebuit consultaţi toţi cei patru proprietari ai terenurilor ce limitează zona unde dezvoltatorul vrea să ridice blocul. Cum, spune funcţionarul din primărie, nu au fost consultaţi decât trei din cei patru vecini ai proprietăţii, PROIECTUL DE HOTĂRÂRE ESTE NELEGAL ŞI NU VOI CONTRASEMNA HOTĂRÂREA, CU MENŢIUNEA CĂ PENTRU DOCUMENTAŢIA ANEXĂ PROIECTULUI, RESPONSABILITATEA CALITĂŢII CONŢINUTULUI, ÎN RAPORT DE PREVEDERILE LEGALE ÎN VIGOARE, REVINE PERSOANELOR SEMNATARE.

În concluzie, scrie secretarul primăriei, REFUZ SĂ CONTRASEMNEZ DE LEGALITATE HCL NR.16 DIN 1 FEBRUARIE 2023.

Potrivit datelor oficiale, SC CONST MEDIA SERVICES SRL, îi are asociaţi pe Constantin Crăciunescu (51%) și Constantin Adrian Crăciunescu (49%).

Întreaga documentaţie a proiectului de la Jupiter o puteţi citi AICI.

Potrivit goldterm.ro, Constantin Crăciunescu face parte din componenţa Consiliului de Administraţie al societăţii furnizoare de căldură din Mangalia (foto):

 

 

Sursa foto: mangalia.ro.