24 aprilie 2024

34 de tineri pompieri au depus, azi, jurământul. Printre ei se află și Gabi, un voluntar de 17 ani, ce activează la Stația Tuzla!

„Jur credință patriei mele România,

jur să-mi apăr Țara chiar cu prețul vieții.

Jur să respect legile țării

şi regulamentele militare.

 Aşa să-mi ajute Dumnezeu“!

           Sunt cuvintele care s-au auzit, astăzi, rostite cu credință și tărie, dar și cu mari emoții de 34 noi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, în prezența comenzii instituției, a reprezentanților autorităților județene dar și a rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile.

„Depunerea Jurământului de credință față de patrie este un act de constiință patriotică și civică, prin care vă asumați răspunderea profesiei pe care ați îmbrățișat-o și care va rămâne un moment de referință pentru cariera dumneavoastră. Respectați-vă jurământul depus, respectați uniforma ce o purtați, onorați arma nobilă a pompierilor! Fiți demni de acest legământ; fiți îndrăzneți, curajoși, respectați-vă colegii, fiți buni camarazi, iar misiunile încredințate să fie încununate cu succes! Doamne Ajută!“, a declarat șeful ISU „Dobrogea“, colonel dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile, nouă pompieri militari au fost înaintați în grad înainte de expirarea stagiului minim în grad, în semn de apreciere pentru modul în care și-au dus la îndeplinire atribuțiile de serviciu. De asemenea, 86 pompieri militari – ofițeri, maiștri militari și subofițeri – au fost recompensați prin citare în Ordiul de Zi, mulțumiri, felicitări sau înmânarea de plachete.

Plutonierul adjutant șef Florin-Traian Șogărescu a fost recompensat de  președintele României, Klaus Werner Iohannis, pentru profesionalismul, rezultatele remarcabile, implicarea și contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice cu Medalia Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a cu însemn pentru militari. Decorația i-a fost înmânată de inspectorul șef al ISU „Dobrogea“, colonel dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei. Plutonierul adjutant șef Florin-Traian Șogărescu este subofițer casier prinicpal și este încadrat în rândul pompierilor militari constănțeni din 25 octombrie 1994.

Un exemplu pentru adolescenți

Gabriel-Cătălin Enache a fost lăudat de inspectorul șef al ISU „Dobrogea“ în fața colegilor și a oficialităților participante la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Zilei Protecției Civile, pentru spiritul său civic, pentru curajul și devotamentul său. Gabi are 17 ani și este voluntar la Stația de Pompieri Tuzla de mai bine de un an. Încadrează prima autospecială de stingere care este trimisă la o intervenție, iar colegii săi se bazează mereu pe el. Timpul său liber este dedicat voluntariatului la stația de pompieri. Nu a lipsit de aici nici măcar în timpul vacanțelor. Gabi își dorește o carieră militară în domeniul situațiilor de urgență, lucru pe care îl poate realiza prin admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza” din București ori prin absolvirea Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

Gabi este unul dintre reprezentanții de seamă ai generației sale, este îndrăgit și foarte apreciat de colegii săi.