24 aprilie 2024

AUR lansează trei apeluri de urgență către Guvernul Români

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut trei apeluri de urgență către Guvernul României cu privire la importurile de cereale din Ucraina, prețurile la medicamente și vânzarea ENEL.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, atrage atenția  asupra unor situații de o gravitate excepțională, care amenință stabilitatea economică a României și sănătatea cetățenilor din țara noastră.

„Interziceți importul de cereale, lapte și alte produse care țin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina! Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate față de agricultorii și transportatorii români. Dar aceste importuri trebuie interzise. Ori că o face domnul ministru al agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina și a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucrul acesta trebuie făcut de urgență, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii. Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al țării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Al doilea apel: renunțați la cel mai mic preț pentru medicamente. Această reglementare privează consumatorii români, privează cetățenii români de medicamente esențiale care nu mai sunt aduse în România. Renunțați la această practică. (…)

Al treilea și ultimul apel către guvernare este să își exercite dreptul la preempțiune cu privire la ENEL. Este foarte important pentru că, din toate informațiile pe care le deținem, dorința de achiziție din partea părții grecești nu mai există. De aceea statul român trebuie să intervină”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Totodata, acesta a atras atenția asupra a trei proiecte legislative „foarte dăunătoare pentru România: legea guvernării corporatiste care vine să înstrăineze 240 de regii autonome, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Salrom și multe altele; legea executorului judecătoresc și legea supranumită „orașe de 15 minute”. Noi vom vota contra acestor legi nocive și împotriva legilor Deca din educație”.

„Asigurăm românii de buna noastră credință și de opoziția noastră totală, dar credem că după sărbătorile de Paște va fi nevoie să ieșim în stradă pentru a bloca aceste proiecte de lege nocive, pentru că noi avem doar 10% în actualul Parlament. Vedem cât de greu este să obținem și semnăturile necesare pentru a opri o lege vădit neconstituțională, care va reintroduce dictatura și serviciile secrete în justiție”, a mai spus George Simion.