20 aprilie 2024

Polițiștii au venit în rândul elevilor din Mangalia pentru a le prezenta riscurile consumului de droguri

Prevenție droguri

Prevenție droguri

La data de 19 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în unitățile de învățământ din orașul Năvodari și municipiul Mangalia.

Polițiștii au discutat cu adolescenții despre pericolele la care se expun dacă fac parte dintr-un anturaj nepotrivit și despre importanța alegerii cu atenție a prietenilor.

De asemenea, polițiștii le-au vorbit adolescenților despre riscurile sociale și juridice asociate consumului și traficului de substanțe ilicite.

În acest sens, pentru a evita situațiile de risc, polițiștii recomandă:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni! Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale!

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi, dacă ţi se pare că au caracter imoral sau ilicit!

– Caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber, care să îţi şi ofere satisfacţii (muzica, sportul, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat);

– Dacă ai probleme în familie, la şcoală sau în relaţie, drogurile şi alcoolul nu reprezintă o soluţie, ci doar o problemă în plus!