25 aprilie 2024

Angajații RAJA Constanța lucrează la foc continuu pentru remedierea avariilor

La această oră se lucrează în ritm susținut în toate cele 8 puncte de lucru deschise. Atât specialiștii constructorului cât și cei ai RAJA S.A. au lucrat non stop pentru respectarea graficului de execuție.

Lucrările de modernizare de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța decurg conform planului. Aici, se realizează cuplarea noii conducte de aducțiune la grupul de pompare și montarea vanelor de legătură.

Totodată, echipele de intervenție depun toate eforturile pentru montarea noilor dispozitive de măsurare și reglare a presiunii, dar și a vanelor de legătură pentru sectorizarea sistemului, armăturilor și instalațiilor de aerisire de la nivelul conductelor, necesare pentru evitarea producerii unor avarii. În vederea executării acestora au fost deschise 7 puncte de lucru la care acționează 12 echipe de intervenție, dotate cu toate utilajele necesare.

Cele mai importante puncte de lucru sunt: b-dul IC Brătianu intersecție cu str. Pasajului, b-dul Aurel Vlaicu intersecție cu str. Vârful cu Dor, zona Sere – str. Vârful cu Dor și Stația de Tratare și Pompare Palas.

Amintim consumatorilor că din momentul finalizării tuturor lucrărilor, având în vedere lungimea instalațiilor și a diametrului/debitului acestora, timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție poate varia între 9 și 12 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.