2 iunie 2023

Ecologiști de la cele mai fragede vârste. Preșcolarii din Constanța și angajații Polaris Holding au făcut curat pe plajă

Peste 30 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit – Tărâmul Basmelor au desfășurat ieri, 11 mai, o adevărată acțiune de  ecologizare a plajei Perla din stațiunea Mamaia.

Micii ecologiști, echipați cu saci, mănuși, veste și șepcuțe au pornit hotărâți să curețe plaja, dornici să strângă cât mai multe deșeuri și să ne demonstreze că, desi sunt mici, pot face treabă ca niște adevărați adulți.

Împărțiți în echipe de câte doi, unul responsabil cu sacul, iar celălat cu, colectarea deșeurilor, preșcolarii s-au descurcat foarte bine și au strâns, în mod responsabil, numai deșeuri reciclabile.

Prin această acțiune, micii voluntari și-au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele aruncării deșeurilor la întâmplare. Pentru că toți producem deșeuri, este obligația fiecăruia de a avea un comportament responsabil față de mediu, pentru că acest lucru influențează sănătatea ecosistemelor, ucigând animale și punând în pericol sănătatea noastră.

În urma acestei activități, copiii au intrat în contact cu o problemă reală de mediu și au ajutat la rezolvarea acesteia. Astfel, prin puterea exercițiului, știm că vom întâlni, peste câțiva ani, adulți cărora le pasă de mediul înconjurător.

This site is protected by wp-copyrightpro.com