20 septembrie 2024 2:06

Vlad Pascu, față în față cu judecătorul: „De la șocul suferit am atacuri de panică, vreau să fiu consultat de specialiști”

Vlad Pascu, șoferul care, drogat, a ucis pe 19 august 2023 doi tineri în accidentul de la 2 Mai, a cerut, prin avocați dar și personal, să fie lăsat în arest la domiciliu. Pe de o parte să își trateze afecțiunile de care spune că suferă, pe de altă parte pentru „a-și strânge familia în brațe” înainte de o condamnare definitivă.

Ulterior pledoariilor celor doi avocați care l-au reprezentat astăzi, în sala de judecată de la Mangalia, Vlad Pascu și-a susținut, personal, cererea de a fi trimis în arest la domiciliu:

„Știu că va urma o hotărâre definitivă în care voi fi condamnat cu executare. Tot ce îmi doresc din această experiență negativă este să ies o persoană mai bună, să reușesc să îmi plătesc datoriile față de societate prin sentința pe care mi-o veți da.

Sunt pe deplin coștient de acținile mele trecute care au dus la această tragedie, ceea ce m-au făcut să îmi reevaluez ideile, concepțiile, față de cum ar trebui să mă comport în societate.

Este vorba de numai câteva luni de zile, înainte să mă întorc, definitiv, în penitenciar. Oricum va fi o pedeapsă privativă de libertate pentru câțiva ani de zile.

În penitenciar mă chinui de 6 luni de zile pentru a avea parte de îngrijiri medicale, pe cheltuiala mea, am avut audiența la comandant, programări la clinici private.

Mi s-au întors cererile înapoi, am recomandare de la spitalul penitenciar de la fiecare doctor în parte, de la stomatolog până la cardiolog.

Inclusiv de la medicul psihiatru am certificat. De la șocul suferit în urma accidentului am atacuri de panică. Înțeleg tot ce s-a întâmplat și m-am pierdut psihic în niște gânduri.

În arest la domiciliu aș putea consulta un medic și m-aș putea interesa să văd ce pot face mai departe în ceea ce privește educația. Nu pot face absolut nimic în ceea ce privește educația, până când nu voi fi condamnat.

Vreau să îmi pot lua familia în brațe, pentru că am avut întâlnirile numai la geam cu ei. Vreau să mai pot fi alături de ei o lună, două, înainte să fiu încarcerat definitiv.

S-a spus că m-aș putea sustrage de la arest în cazul în care voi fi arestat la domiciliu sau că m-aș putea apuca din nou de consumul de droguri. Având în vedere toată presiunea mediatică, valul de informații din jurul meu, în care se spune că de la 13 ani mă droghez. Sunt lucruri care s-au exagerat în ultimul hal. Am avut o problemă cu consumul de droguri, s-a exagerat enorm în presă, nu are legătură cu situația mea reală.

Cer instanței să mă testeze cineva, săptămânal sau de ori câte ori este nevoie, ca o condiție a arestului la domiciliu”.

Judecătorul Carmen Claudia Berevoescu a amânat, astăzi, dosarul lui Pascu, pentru 20 septembrie 2024. Potrivit avocatului victimelor, la acest termen va fi gata expertiza medicilor legiști în ceea ce îi privește pe Vlad Alexandru C. și  Cristina-Ileana I.

Cei doi tineri au fost grav rănți în urma accidentului de la 2 Mai.

Pe aceeași temă:

Vlad Pascu este așteptat, mâine, la Judecătoria Mangalia. Tinerii răniți în accidentul de la 2 Mai au solicitat o nouă expertiză medicală