27 septembrie 2024 18:28

Alertă la granița României cu Ucraina: Grup de drone rusești și explozii, semnalate la frontieră

Alerta in Tulcea

Alerta in Tulcea

În cursul nopții, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de Nord a județului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniță cu România.

Astfel, mesajul transmis către populație, face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spațiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire și de autoprotecție transmise prin mesajul RO-Alert.

Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor.

De asemenea, zonele vizate de atacurile Federației Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanță de granița cu România și astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc.

Facem încă o dată precizarea pentru liniștea comunităților din zona de Nord a județului Tulcea, dar și celor ce ajung în zona respectivă ca turiști că nu sunt vizate ținte ori zone de pe teritoriul României!

În ceea ce privesc apelurile la 112, au fost două apeluri în dispeceratul Tulcea, unul pentru a cere informații, iar un al doilea care a relatat ca aude explozii în zona de nord (pe teritoriul ucrainean) a localității Ceatalchioi.

Lasă un răspuns