29 martie 2024

Tâlhărirea elevilor şi sustragerea capacelor de canalizare, infracţiuni „de top” la Mangalia

Prezent la întâlnirea dintre reprezentanţii primăriei şi rromii din localitate, comandantul Poliţiei Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru a declarat că fenomenul nociv al „momentului” îl reprezintă furtul capacelor de canalizare. „Din cauza furtului de capace, pot muri oameni, se pot produce accidente grave de circulaţie. Am discutat şi cu deţinătorii societăţilor care comercializează fier vechi, dar nu s-a rezolvat nimic. Capacele dispar în continuare, iar pericolul rămâne. De asemenea, un alt fenomen îl reprezintă tâlhărirea elevilor care, în momentul când ies de la şcoală, sunt agresaţi şi li se fură telefoanele mobile, în cele mai multe cazuri, foarte scumpe. Este vorba despre un grup de infractori cu vârste care nu depăşesc 20 de ani. Din fericire, i-am identificat, iar în prezent sunt cercetaţi. Tocmai de aceea, propun ca părinţii să nu le mai cumpere aparate de ultimă generaţie, copiilor. Pe de altă parte, ar fi util ca profesorii şi învăţătorii să îi instruiască pe copii să nu-şi mai expună telefoanele când ies din clasă, pentru că devin o ţintă sigură pentru hoţi. Nu în ultimul rând, în cursul verii se comit foarte multe tâlhării, victime fiind turiştii străini. Din această cauză se afectează imaginea Mangaliei şi, în plus, vizitatorii vor ocoli zona în viitor. Pentru stoparea acestor fenomente, în colaborare cu primăria, vom demara, anul acesta, un proiect privind monitorizarea video a Mangaliei. Astfel, vor fi montate camere video în aproape toate zonele municipiului, pe faleză, M.I. Dobrogeanu, Bulevardul 1 Decembrie 1918 etc.”, a spus Şeful Poliţiei Mangalia.

2 thoughts on “Tâlhărirea elevilor şi sustragerea capacelor de canalizare, infracţiuni „de top” la Mangalia

  1. ,,Am discutat şi cu deţinătorii societăţilor care comercializează fier vechi,,!!!! Pai de discuta de 10 ani de cand Iorgus le a interzis activitatea. Cum ar fi sunat ,, Am intocmit dosare penale celor care primesc capace,, ? Sau…. e asa greu de prins ?? Doar trebuie urmariti aia care le fura unde le duc nimic mai mult. E asa greu ?? Nu e nevoie de Colombo.
    Cand se va spune ,,Parintii sa cumpere telefoane cat mai valoroase copiilor sa vedem si noi cine le fura,, cum ar spune Tepes , atunci Romania va fi pe directia buna. Pana atunci… va las ma duc sa iau telefonul de pe bordul masinii si sa bag pitbullul inauntru ca asta e solutia. Ar mai fi una , sa se dea cat mai multe amenzi pentru centuri , radare si alte rahaturi poate asa nu vor mai avea bani parintii sa cumpere telefoane la copii.

Comments are closed.