22 noiembrie 2024 20:54

„Limite, resurse, echilibru”, program al Centrului Educational Paideia

In incercarea de a identifica atat nevoile copiilor cat si ale parintilor, Centrul Educational Paideia organizeaza, incepand cu luna decembrie a anului trecut, grupuri de autocunoastere si dezvoltare persoanala pentru parinti. Grupul de autocunoastere si dezvoltare persoanala reprezinta o modalitate de terapie de grup, care ofera posibilitatea de optimizare personala, de a invata din experienta altor persoane, de a fi inteles de catre persoane aflate in situatii similare, da sentimentul de apartenenta, ofera posibilitatea de a afla perspective noi ale situatiei personale si de a crea contacte noi.

Obiectivul noului program, „Limite, resurse, echilibru”, este acela de a oferi o solutie persoanelor aflate in situatii de viata dificile, prin redescoperirea de sine. Programul include 10 sedinte a cate 120 minute fiecare, stabilite de comun acord cu participantii. Taxa de participare este de 20 lei/ persoana/ sedinta. Numarul maxim de participanti este de 12. Participantii care inscriu si alte persoane primesc o reducere de 25% la fiecare sedinta.

Primul grup de acest gen este inca in derulare si este gratuit, fiind destinat parintilor cu copii cu cerinte educative speciale, autism, ADHD, tulburari de comportament, tulburari pervazive de dezvoltare, retard mintal, sindrom Down, sindrom Asperger etc. S-a constatat, de-a lungul timpului, ca in viata acestor parinti primeaza nevoia de recuperare si evolutie a copilului. Partea financiara investita in sedintele de recuperare este la fel de consistenta ca si investitia emotionala. In viata acestor parinti primeaza motivatia extrinseca, iar in momentul in care copilul nu face achizitiile asteptate de ei sau nu are conditia clinica de recuperare, le este foarte dificil sa se remonteze pentru a ii ingriji. Din pacate, si viata lor personala are de suferit sau este, in cele mai multe cazuri, absenta. Se creeaza, asadar, un cerc vicios: un om fara viata intima, fara viata de cuplu sau cu o relatie de cuplu conflictuala, este un om frustrat. Mergand mai departe cu rationamentul, unui om frustrat de viata de cuplu ii este dificil sa faca fata unui copil cu cerinte educative special. Asadar, obiectivul acestui grup de autocunoastere este constientizarea resurselor interioare si a limitelor parintilor, de a se descoperi pe sine, de a ii ajuta sa fie mai increzatori in fortele proprii si sa poata pastra o relatie de cuplu si familiala sanatoasa.

Coordonator grup: Chiriacescu Monika- Consilier psihologic

-Consilier psihologic cu drept de libera practica, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania

-Curs de formare complementara in psihoterapia si consilierea psihologica experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei (individuala sau de grup)

-Curs de formare familiala in abilitati educativer privind prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri

-Experienta de lucru: gelozie, fobii, dependente emotionale, dependente de substante psihotrope, avorturi, divort, deces, depresie, atacuri de panica, anxietate, stima de sine, culpabilitate, cu persoane cu handicap locomotor, copiii abandonati, parinti cu copii cu cerinte educative speciale, organizarea de grupuri de suport, autocunoastere si dezvoltare personala, grupuri parentale.

Date de contact pentru inscriere si informatii: sieupot@ymail.com; chiriacescu_monika@yahoo.com; Mobil: 0731055872; 0761.499.791

http://psihologultau.weebly.com

http://centrulpaideia.ucoz.ro/index/cabinet_psihologic/0-17