24 aprilie 2024

Sufocate de mucegai şi fără apă rece! 25 de familii, care locuiesc în căminul Pescăruş, trăiesc în condiţii inimaginabile

De mai bine de trei ani, 25 de familii, ce locuiesc în căminul Pescăruş, duc un trai infernal, din cauza faptului că sunt private de apă rece şi căldură. Cu toate că acest cămin are un proprietar prosper şi anume SC COMCM SA, unde acţionar principal este SIF Transilvania, nimeni nu se preocupă să elimine condiţiile mizerabile în care stau oamenii printre care se află atât bebeluşi, cât şi vârstnici. Dacă fără apă caldă se mai poate vieţui, deşi în 2013, într-un oraş european cum se autoproclamă Mangalia, a te spăla într-o cadă şi nu la lighean nu ar trebui să reprezinte un lux, ci un lucru normal, traiul fără apă rece este de neconceput. Şi totuşi, în incinta căminului Pescăruş, apa potabilă s-a transformat într-o licoare preţioasă, consumată cu raţia şi preţuită cu atât mai mult, cu cât este cărată de la distanţe mari.

Profitând de întâlnirea rromilor cu reprezentanţii primăriei, câteva reprezentante ale locatarilor s-au plâns autorităţilor publice locale de la care aşteaptă sprijin. „Nici nu vă imaginaţi ce înseamnă să fii bătrân, să ai şi un picior rupt şi să fii nevoit să cari apă rece până la etajul al IV-lea. Nu cerem ajutoare, hrană de la cantină, alte facilităţi, ci dorim să locuim în condiţii civilizate. Căminul este plin de igrasie şi şubred, subsolul este inundat, iar proprietarul dă din umeri şi spune că primăria trebuie să ne ajute”, a declarat o femeie de 58 de ani. Primarul Mangaliei, Cristian Radu a spus că este la curent cu situaţia în care locuiesc persoanele din acel cămin, precizând că nu poate lua nicio măsură fără acordul proprietarului. „Nu vă putem ajuta să aveţi utilităţi sau să vă reabilităm clădirea, fără ca proprietarul să ne dea undă verde. O soluţie ar fi ca acest cămin să fie cumpărat de primărie la un preţ avantajos, dar există riscul ca la un control, Curtea de Conturi să ne reproşeze că am achiziţionat o clădire degradată. Vom lua legătura cu proprietarul pentru a vedea ce se poate face”, a spus edilul. 

Până la găsirea unor soluţii salvatoare, traiul oamenilor va rămâne mizer, existând riscul ca pe lângă lipsa utilităţilor să se confrunte şi cu degradarea sănătăţii, aceştia putându-se îmbolnăvi din cauza lipsei apei reci şi a căldurii.

3 thoughts on “Sufocate de mucegai şi fără apă rece! 25 de familii, care locuiesc în căminul Pescăruş, trăiesc în condiţii inimaginabile

  1. Asa este , daca nu le place sa stea domne in caminul de langa ca acolo au si apa si tot. Dar stiti care este problema ? Acestia au dat spaga administratorilor sa stea acolo la chrii modice in speranta ca intr o buna zi le vor cumpara la preturi suuubevaluate de 10 ori valoarea de piata. Numai ca Fratila nu e prost. Si acum astia se asteapta ca primarul sa le faca cadou casele pe banii nostri. Sunt curios cati au buletin de Mangalia si ce taxe platesc in Romania ca ..la Tolbuhin cam stim ce taxe platesc.

Comments are closed.