„Litoralul pentru Toţi“ lansat pentru sudul litoralului. Preţurile pachetelor de şase nopţi sunt mai mici cu 30% faţă de Mamaia
Astăzi, la Hotel „Florica“ din staţiunea Venus, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) a lansat propunerea unică de preţuri din cadrul Programului „Litoralul pentru Toţi“. La eveniment au participat preşedintele FPTS, Dan Matei Agathon, investitori din turism din sudul litoralului, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale.
Programul „Litoralul pentru Toţi“ (lansat chiar de către Dan Matei Agathon, în perioada în care a deţinut frâiele Ministerului Turismului) ce se va derula în sudul litoralului, în perioada 6 mai-15 iunie, respectiv 22 iunie-1 iulie a stabilit preţurile pe care operatorii le vor practica în acest sezon: pentru o persoană, şase nopţi de cazare, fără mic dejun inclus va costa 157 de lei pentru hotelurile de o stea, de 180 de lei pentru 2 stele, de 203 lei pentru hotelurile de 3 stele. Pentru cei ce optează pentru micul dejun inclus în pachetul de servicii, preţurile practicate vor fi, până la jumătatea lunii iunie, de 270 de lei pentru 2 stele, 326 de lei pentru 3 stele, 373 de lei pentru 4 stele şi 465 de lei pentru 5 stele.
Potrivit FPTS, preţurile practicate în sudul litoralului sunt cu 30 la sută mai mici decât cele din Mamaia.
Consilii consultative pentru fiecare staţiune din sud
În cadrul întâlnirii cu operatorii turtistici din sudul litoralului şi cu administraţia publică locală, Dan Matei Agathon a îndemnat hotelierii, dar şi patronatele din zonă, să facă front comun pentru accesarea de fonduri europene. „Trebuie ca patronatele din turism din staţiunile Venus, Jupiter şi Neptun-Olimp să vină alături de FPTS, pentru că doar aşa vor fi o voce ce se va face auzită. Noi, aici, nu suntem într-o competiţie cu nordul, nu trebuie făcută greşeala de a privi în oglindă Mamaia şi staţiunile din sud“.
În privinţa mijloacelor de agrement din staţiunile cuprinse între Saturn şi Olimp, Agathon este de părere că „timpul în care umblam cu biciul şi zahărelul a trecut. Nu mai poate fi impus un sistem de agrement, este nevoie de un parteneriat public-privat pentru a înfiinţa zone speciale de agement“.
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a afirmat, în cadrul întâlnirii, că vrea să deschidă calea adevăraţilor investitori, cei care, „pe lângă propriile unităţi, au pus mâna şi au făcut ceva şi în jurul acestora, au schimbat infrastructura, au montat stâlpi de iluminat etc. Nu mai vreau să văd tarabe amplasate în faţa unei unităţi modernizate. Anul trecut au fost autorizate câteva sute de astfel de tarabe, care au adus la bugetul local numai 55.000 de lei, timp în care curăţenia pe care am făcut-o în urma acestor tarabe ne-a costat de câteva ori mai mult. Pentru buna funcţionare a fiecărei staţiuni am luat decizia înfiinţării de consilii consultative, care vor ţine legătura permanent cu fiecare agent economic şi cu Consiliul Local“.