25 aprilie 2024

Supărat pe cei care îl ”urechează” pe bloguri și pe afaceriștii neserioși, Primarul Cristian Radu promite că va face ordine îmbrăcat în salopetă!

Luni, după-amiază, primarul Mangaliei, Cristian Radu s-a întâlnit cu reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, funcționari publici și consilieri locali, tema discuției fiind pregătirea sezonului estival 2013. Au fost prezenți comandantul adjunct al Poliției Mangalia, comisar-șef Valentin Mustățea, Șeful Biroului Investigarea Fraudelor, comisar-șef Vișan Coleașă, Șeful Jandarmeriei Mangalia, maior Marian Călin, Șefa Poliției Rutiere, comisar Gabriela Iacob.

Înainte de dezbaterile propriu-zise, edilul s-a declarat nemulțumit de comentariile ”postacilor pe tot felul de bloguri care nu fac decât să critice”. Afirmația, deși nu este o premieră, surprinde, mai ales că primarul spune că aproape 100% din timp îl dedică treburilor urbei, astfel că nu ar avea răgaz să citească nemulțumirile postate de către cetățeni. Chiar dacă îl nemulțumește activitatea ”postacilor”, ține, totuși cont de părerea lor, răspunzând câtorva dintre criticile ce i-au fost aduse. Astfel, primarul a admis că autorizațiile de funcționare se eliberează mai greu, deoarece instituția, pe care o conduce, nu deține o bază de date. În completare, secretarul municipiului Mangalia, Petrina Boiță a declarat că începând cu anul 2014, nu va mai fi nevoie de depunerea documentelor în vederea autorizării. Astfel, autorizațiile existente vor fi doar vizate. Pe de altă parte, agenții economici, ce dețin unități în Mangalia și care funcționează mai mult de 6 luni pe an, vor fi scutiți de la plata taxei de autorizare.

O altă nemulțumire a primarului Cristian Radu este legată de agenții economici mici care se încăpățânează să funcționeze ilegal sau care își amplasaează chioșcuri, tarabe fără să dețină documentele ce se impun. ”Cel care va fi depistat că și-a pus un chioșc ilegal, va fi luat pe sus în secunda doi. Trebuie să arătăm că nu suntem slabi. Nu mă interesează numele agentului economic ce funcționează ilegal. Legea se va aplica pentru toți la fel, iar dacă Poliția Locală are ezitări, îmbrac o salopetă și ridic, personal, chioșcul. Vara aceasta, va începe proiectul pilot de schimbare a abordării turismului din stațiuni și pentru realizarea acestuia avem nevoie de polițiști și jandarmi”, a mai spus primarul Mangaliei.

Ar mai fi de spus că edilul a punctat, încă o dată, că va susține marile investiții, pe afaceriștii adevărați, serioși și care nu trebuie să aibă de suferit din cauza întreprinzătorilor mărunți ce-și instalează tarabele cu diverse produse alimentare sau nealimentare în fața hotelurilor, restaurantelor ori care blochează trotuarele.

11 thoughts on “Supărat pe cei care îl ”urechează” pe bloguri și pe afaceriștii neserioși, Primarul Cristian Radu promite că va face ordine îmbrăcat în salopetă!

  1. cel mai mare afacerist serios e radu mazare.celalalt e nicusor.

  2. Afaceristii mici sa se duca la naiba, iar cei mari (cei pusi pe capatuiala la scara mare)sa mearga tot inainte! Pentru unii muma, pt altii ciuma! Restul e vrajeala!

  3. Va rugam sa nu renuntati la marcarea gropilor din asfalt deoarece mai am de schimbat suspensiile masinii de pe partea dreapta,pe stanga le-am schimbat de doua ori.multumesc din suflet,d-le aprimar!

  4. Asa este, dl primar nu se uita la nume. A vrut sa spuna ca nu se uita la anumite nume. De Luca, Buturuga, Maftei, Cocoranu, Sorin Andrei, Maganu, Minca nu se leaga, astia pot face ce vor, unde vor, cind vor.

  5. Pe vremea lui Iorgus, cu sau fara baza de date, autorizatiile se eliberau rapid. Acum este mai rau decit in mandatul lui Tusac!

  6. Daca si-a propus sa ne termine pe noi, astia mici, nu-l vad bine pe primar peste 3 ani. Noi din afacerea asta mica traim. Deja, am primit semnale ca nu o sa mai primesc autorizatie sa vind la Neptun! Daca va fi asa, sa ma intretina primarul pe mine si pe copiii mei.

    1. Ce ar fi sa te duci tu la munca si sa lasi Neptunul in pace. Turismul are de suferit din cauza celor ca tine care iau bananele cu 5 lei kilu si le dau cu 8 lei. Sau care vand porumb fiert si arunca apa fiarta pe spatiul verde. Evaziune in toata regula … casa de marcat , bon de casa, cursuri de vanzator,foaie de parcurs la transport , factura la marfa … ai auzit vreodata de ele ??? Daca nu iti place munca de ce ai mai facut puradei sa ti-i intretina primarul ?? Vezi ca se fac angajari la subcontractori la DMHI si vei avea chiar si o carte de munca daca sti ce e aia. Te ajuta sa nu te mai milogesti la primarie pe la 60 de ani ca nu ai pensie si nici un venit. Sincer nu prea avem chef sa-ti platim din banii nostri ajutorul social. LA MUNCA lasati specula.

  7. Ce vad turistii cand ajung cu trenul in parcarea unde sunt taxiurile in fata Garii Mangalia?Cratere peste cratere!!!!Faci slalom printre ele,poligon de incercare pentru incepatori!

  8. Cam multe nemultumiri pe metrul patrat, domnule primar. Noi cetatenii nu avem voie sa comentam, doar dumneavoastra aveti? Orasul arata urit, e praf, e mizerie, de ciini nu mai zic, cui sa ne adresam, ne spunem si noi oful pe net. N-avem voie? Da sa votam cu dumneavoastra avem voie?

  9. Gelule daca nu pui ceasul cand iei clientul si nu platesti impozitul iesind mereu pe minus de unde vrei bani de cratere ?

Comments are closed.