28 martie 2024

La 1 iunie, salvamarii vor fi prezenţi în sudul litoralului. Mai întâi, pe bază de voluntariat

Potrivit legii, sezonul de îmbăiere ar trebui să înceapă la 1 iunie, dată la care foişoarele salvamarilor şi corturile de prim ajutor ar urma să fie prezente pe plajă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, anul acesta, aceeaşi firmă care a asigurat serviciul salvamar în 2012 – Asociaţia Operatorilor de Plajă „Litoral“  (AOP), va veni în ajutorul turiştilor din perimetrul Mangalia-Olimp şi în sezonul acesta.

Unul dintre membrii AOP şi administrator al plajei Mangalia, Ionel Luca, ne-a declarat că Asociaţia Operatorilor de Plajă „Litoral“ va intra în pâine la 1 iunie, însă… pe bază de voluntariat! „Oamenii şi-au primit anul trecut o primă tranşă de bani abia în iulie. În august, salvamarii din sudul litoralului au intrat în grevă, tocmai pentru că drumul banilor a fost unul greoi şi au rămas neplătiţi mai multe săptămâni la rând“, afirmă Ionel Luca.

Operatorul mai spune că Vasile Drăgan (expert AOP), singurul cu o bază nautică solidă în zonă, şi-ar fi exprimat dorinţa să asigure serviciul Salvamar în sezonul estival 2013. Chiar dacă, pentru început, pe bază de… voluntariat.