29 mai 2024

Au fost REȚINUȚI doi tâlhari din Constanța care intrau peste bătrâni, îi băteau și le luau banii

La data de 7 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 25 de ani, respectiv 33 de ani.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată și o infracțiune de furt, faptele fiind comise asupra unor persoane vătămate, vârstnice, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora și de faptul că locuiau singure.

Astfel, la data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, bărbații ar fi pătruns în locuința unei femei, de 87 de ani, sub pretextul că i-ar fi adus cadouri din partea unei instituții a statului, și i-ar fi sustras 600 de lei.

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 82 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.

Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de 3.700 de lei.

La data de 25 ianuarie a.c., ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 87 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.

Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de suma de 5.000 de lei.

Bărbații au fost reținuți, pentru 30 de zile, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.