17 aprilie 2024

Care este starea victimei Monicăi Macovei. Martor audiat azi: „În mâna stângă a avut o gaură, iar piciorul stâng este plin de metale”

Astăzi, a avut loc un nou termen de judecată în dosarul fostului ministrul de justiţie, Monica Macovei, acuzată de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La termenul de astăzi, marţi, 12 martie 2024, Monica Macovei nu a fost prezentă, fiind reprezentată de către avocatul Silviu Gheorghiu. O primă discuţie a avut loc pe marginea neefectuării suplimentului la raportul de constatare medico-legală, motiv pentru care instanţa de judecată va reveni cu adresă către Serviciul de Medicină Legală Constanţa.

Ulterior, instanţa a audiat martorul propus de către partea vătămată, Ilie Constantin, prieten foarte bun al acestuia care l-a ajutat imediat după producerea accidentului şi care îl sprijină şi în prezent cu tot ceea ce familia are nevoie.

Martorul Vasile Velicu a declarat faptul că înainte de accident, prietenul său, Ilie Constantin era „o persoană activă, împreună cu care organizam curse de motociclete. Precizez faptul că Ilie circula calculat, fără viteză excesivă. După accident, însă, Ilie nu mai este aceeaşi persoană, în mâna stângă a avut o gaură, iar piciorul stâng este plin de metale. Cu greu îşi mai poate mişca mâna stângă, iar pentru a se deplasa foloseşte un baston. De câte ori ne vedem sau vorbim la telefon mă întreabă acelaşi lucru, anume dacă îşi va mai putea folosi vreodată mâna la capacitate maximă, dacă va mai putea merge cu maşina sau cu motocicleta. Iar eu, îi răspund să aibă răbdare, pentru că într-o zi îşi va reveni. Urmare a acestei situaţii delicate, atât prietenul meu, cât şi soţia lui au căzut în deprese, mai ales soţia, care îl îngrijeşte permanent. Luni bune prietenul meu a fost imobilizat la pat, purta pampers şi nu putea să se deplaseze decât în cărucior. Acum merge, dar cu dificultate, sprijinit în baston. De altfel, şi medicii cu care am discutat mi-au spus că a suferit traume grave”.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 aprilie 2024.