12 aprilie 2024

EXPLOZIE la Petromidia! A fost activat Planul ROȘU de intervenție

Explozie Petromidia

Explozie Petromidia

O explozie a avut loc, în această dimineață, la Rafinăria Petromidia, cu degajări mari de fum. A fost activat Planul ROȘU de intervenție.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, explozia, ce a fost înregistrată la 8.40 și nu a fost urmată de un incendiu. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, două autoscări și trei ambulanțe SMURD.

De asemenea, pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, la Petromidia, a fost trimisă și autospeciala de transport roboți de la ISU BIF.

Totodată, alte patru mașini de stingere din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași vor interveni în sprijinul salvatorilor din ISU Constanța.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, nu au fost înregistrate victime. Flacăra rezultată în urma exploziei a fost stinsă de pompieri.

Se acționează pentru răcirea zonei afectate de explozie.

Începând cu orele 10.00 a fost dezactivat Planul Roșu de intervenție.

FOTO: Observator de Constanța