20 aprilie 2024

Fostul primar al comunei Limanu a fost ACHITAT, definitiv, în dosarul deschis de DNA Constanța

Astăzi, 15 martie 2024, fostul primar al comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea a fost achitat, definitiv, în dosarul pistei de biciclete dintre 2 Mai și Vama Veche. Procurorii DNA Constanța sunt cei care au făcut apel, anul trecut, după ce fostul edil a câștigat procesul, la Curtea de Apel Constanța.

În 2015, Nicolae Iustin Urdea a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru fraudă cu fonduri europene în cazul pistei de biciclete care face legătura între 2 Mai şi Vama Veche.

Nicolae Iustin Urdea era acuzat de abuz în serviciu, folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Judecătorii constănțeni au considerat că niciuna dintre aceste fapte nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.

Alături de fostul primar Urdea a mai fost inculpat, în același dosar, fostul secretar al primăriei, Bogdan Voicu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție în formă continuată și pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Și acesta a fost achitat, întrucât fapta nu există.

Alte două persoane, Eugen Barbu și Vasile Cotin, judecate în acest dosar și acuzate de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie și complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, au fost, la rândul lor, achitate.

Pe aceeași temă:

Nicolae Iustin Urdea, fostul primar din Limanu, achitat de instanță!