20 iulie 2024 9:52

(FOTO/VIDEO) Parcuri de distracții din Vama Veche, închise de ANPC. Nu aveau autorizație de funcționare, iar utilajele erau ruginite și rupte

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial ISCIR și ai Primăriei comunei Limanu, o serie de acțiuni de control care au vizat locații de agrement din zona localității.

Au fost sancționați 2 operatori economici, Popescu Business Family SRL și Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcționarea parcurilor de distracții, după cum urmează:

  • amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei
  • interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficiențelor
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru ambii operatori economici.

Abaterile de la legislația în vigoare identificate au fost:

  • lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement
  • folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcționare și siguranță), fapt care pune în pericol sănătatea sau viața utilizatorilor
  • folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline și cu rugină pe elemente de siguranță, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranța consumatorilor
  • folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate
  • lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire și a avertizărilor cu privire la potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor
  •  lipsa împământării în cazul unor echipemente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

”A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracții neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizații și aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză.

Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificați informațiile afișate de prestator, precum și starea aparatelor și să nu le folosiți dacă observați improvizații, deteriorări sau funcționare anevoioasă.

Evitați instalațiile improvizate, pentru a nu vă pune viața în pericol!

Litoralul românesc dispune de parcuri de distracții autorizate, verificate și sigure pentru consumatori, iar autoritățile statului monitorizează permanent funcționarea în siguranță și conform exigențelor legale a spațiilor de acest fel”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Lasă un răspuns