22 iunie 2024

În pragul campaniei electorale, primarul Cristian Radu a plătit din bugetul local 264.600 de lei pentru… cărucioare de cumpărături!

Cadou costisitor  făcut pensionarilor din Mangalia, votanţii cei mai harnici, care vin la urne la primele ore ale dimineţii în ziua alegerilor. Generozitatea vine din partea primarului Cristian Radu, care, însă, nu a dat cele aproape 3 miliarde de lei vechi din propriul buzunar, ci din bugetul local, care, culmea, din câte se ştia, era la fundul sacului, în condiţiile în care multe proiecte au stagnat, iar salariaţii din subordine au primit retribuţiile cu mari întârzieri.

În ce constă acest dar făcut în precampania electorală şi cu doar câteva zile de debutul campaniei propriu-zise al cărei start începe mâine, 10 mai 2024? Au fost cumpărate 1.400 de cărucioare pentru cumpărături, atât de folosite de către pensionari, la preţul de 189 lei bucata.

Un astfel de cărucior, poate fi achiziţionat de pe Internet cu 49 de lei, numai că degeaba este ieftin, dacă nu are imprimată emblema Primăriei Mangalia, cum au cele achiziţionate de către edil!

De altfel, nu este pentru prima dată când primarul cadoriseşte votanţii de care are cea mai mare nevoie. Transport gratuit, torturi, cadouri în bani, diplome, urări telefonice, sunt câteva dintre atenţiile cu care primarul îşi atrage electoratul salvator.

Cum rămâne însă cu vigilienţa, să nu spunem prigoana, împotriva contracandidaţilor pe care le manifestă, cu multă înverşunare, primarul Cristian Radu? Să aibă ochi doar pentru greşelile altora, în timp ce pe ale sale le trece cu vederea?

Şi atunci, ne întrebăm, retoric, mai mergem înainte sau ne oprim?!