14 iunie 2024

Lipnița: Doi tâlhari, dintre care unul minor, au jefuit un șofer și l-au dat jos din mașină

Ieri, 8 aprilie 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală Băneasa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 28 de ani, și un minor, de 16 ani.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, persoana vătămată, un bărbat, de 56 de ani, s-ar fi deplasat la volanul autoturismului proprietate personală pe strada Principală din satul Carvăn, comuna Lipnița.

La ieșirea din localitate ar fi oprit vehicul pentru a lua la ocazie un bărbat.

În momentul opririi, șoferul ar fi fost agresat fizic de bărbatul respectiv și de minorul de 16 ani, care l-ar fi obligat să coboare din autoturism.

Ulterior, minorul ar fi urcat la volanul autovehiculului și ar fi părăsit locul faptei, însoțit de cealalată persoană bănuită de comiterea faptei.

La scurt timp, cei doi ar fi abandonat autoturismul pe un câmp, sustrăgând din acesta suma de 9.700 de lei și 7 pachete de țigări.

Cei doi au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere legală.