22 iunie 2024

Ministrul Economiei a vizitat Damen Mangalia: „Lucrăm ca să avem continuitate în șantier”

Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea s-a aflat la Mangalia, unde s-a întâlnit cu conducerea celor două șantiere: Damen Mangalia și Șantierul Naval Mangalia.

Potrivit ministrului Economiei, „la Șantierul Naval Mangalia am discutat cu Mihai Bănceanu despre stadiul investițiilor planificate. Pentru a putea executa lucrări de anvergură avem nevoie de un doc plutitor, pe care odată proiectat îl putem realiza în regie proprie. Suntem în graficul prognozat.

La Damen Shipyard Mangalia se realizează construcții unice în România. Topside-ul este gata de livrare, se fac ultimele lucrări. Sunt peste 1 milion de ore de sudură încorporate în această construcție gigantică și care vorbește despre profesionalismul lucrătorilor din DSMa. Le-am spus acestora, că împreună cu directoratul, lucrăm ca să avem continuitate în șantier. Sunt multe proiecte la care se licitează astăzi, iar decizia de a aduce la Mangalia proiecte ale energiei verzi este una bună.

Avantajul competitiv al șantierului este dat de unicitatea capacității docurilor și a macaralei de 1000 to, în această zonă a Europei. Construcțiile speciale cu tablă foarte groasă nu pot fi realizate în prea multe locuri, iar în afara dotărilor, competența dovedită a lucrătorilor se transformă într-un atu în fața competiției.

Sunt convins că împreună vom reuși să avem de lucru ani buni de acum încolo.

În final, am profitat de oportunitatea de a fi în Mangalia, pentru a vorbi cu colegii mei de la #PSD despre problemele turismului din zonă. Avem nevoie de o mai bună coordonare a administrațiilor locale, cu instituțiile naționale, pentru a furniza servicii de calitate pentru localnici și turiști„.