22 iunie 2024

Muzeele vor fi închise în Noaptea Muzeelor. Iată ce transmit membrii Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța

Sindicatul „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța a transmis un comunicat de presă în care arată că, la ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor, ce ar fi trebuie să aibă loc mâine, sindicaliștii vor fi prezenți la un protest la București.

Iată ce transmite liderul de sindicat, Oana Grigoruță:

„Dragi iubitori de cultură, istorie și frumos,

Oricât de mult ne-am fi dorit să ne fiți aproape și la ediția de anul acesta a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care ar fi avut loc în data de 18 mai, am fost nevoiți să anulăm participarea noastră în semn de protest față de incapacitatea autorităților centrale de a conștientiza importanța domeniului din care facem parte.

În schimb, în ziua respectivă, alături de colegii de la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, vom fi prezenți la București, în fața sediului Ministerului Culturii și în Piața Victoriei, pentru a ne face cunoscute nemulțumirile și pentru a încerca să obținem ceea ce merită oamenii care lucrează în muzeele și bibliotecile publice, astfel încât dumneavoastră, principalul beneficiar, să aveți parte de experiențe extraordinare.

Nu a fost și nu va fi niciodată vorba doar despre salarii mai mari (până la urmă decente, având în vedere situația economică actuală), ci și despre finanțarea adecvată a unui domeniu muribund, a cărui dispariție, deja anunțată prin numeroase măsuri (blocarea angajărilor, comasarea instituțiilor de cultură ș.a.), va lăsa România extrem de săracă.

Așadar, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Muzeul de Artă Constanța  și Muzeul de Artă Populară Constanța, nu vor organiza mâine „Noaptea Muzeelor”.

Puteți vizita aceste muzee în timpul programului obișnuit, ca în fiecare sâmbătă. Colegii noștri v-au pregătit și de această dată câteva surprize:

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru susținere!”