Polaris a deblocat situaţia de la Mangalia: a fost reluată colectarea deşeurilor în tot oraşul. Iată ce alte măsuri anunţă firma de salubrizare!
Club Nautic Callatis din Mangalia a găzduit, astăzi, o întâlnire între reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi cei ai firmei ce asigură serviciul de salubrizare în zonă, Polaris Holding: Eduard Martin, adminstratorul societăţii şi directorul din localitate al acesteia, Florin Jianu. Întâlnirea a avut loc pe fondul sistării, timp de mai multe zile, a colectării gunoiului din Mangalia, fapt ce a nemulţumit populaţia urbei, întrucât ghenele au fost invadate de munţi de deşeuri menajere. Potrivit Polaris, în momentul sistării, 79 de asociaţii din localitate aveau datorii de la câteva sute de lei la câteva zeci de mii de lei.
Cei mai mulţi dintre preşedinţii de asociaţii prezenţi în sală au sesizat faptul că datoriile istorice înregistrate – şi pe care, cei mai mulţi dintre aceştia, încearcă se le recupereze de la debitori în instanţă – provin doar de la câteva familii, restul fiind bun-platnice. Tocmai de aceea, în cadrul întâlnirii, s-a cerut găsirea unor soluţii punitive strict pentru asociaţiile ce au datorii de ani de zile.
În unele cazuri, înşişi preşedinţii de asociaţii sunt cei ce au creat prejudicii, pe care proprietarii trebuie să le achite din banii lor: “Fostul administrator al asociaţiei mele a fost condamnat de către instanţă, însă judecătorii nu au precizat că acesta trebuie să şi înapoieze banii sustraşi. Omul merge acum cu maşina, ne salută, dar banii nu mai trebuie să îi dea înapoi el, ci noi suntem cei ce trebuie să îi achităm prejudiciul…”, a declarat unul dintre preşedinţii de asociaţii aflat în sală.
Concluziile întâlnirii de azi au fost trase, pentru „Ediţia de Sud”, chiar de asociatul unic Polaris Holding, Eduard Martin: „Singura soluţie pentru deblocarea situaţiei de la Mangalia privind sistarea colectării deşeurilor menajere este plata acestui serviciu. Vă pot spune că, în acest moment, la Mangalia, se colectează deşeurile în mod normal, iar situaţia a fost depăşită. Cele mai multe dintre asociaţii au înţeles şi au achitat restanţele, iar pentru restul am semnat înţelegeri de eşalonare pe 60 sau 90 de zile. Trebuie să se înţeleagă faptul că societatea noastră este flexibilă, că ştim că populaţia nu poate plăti tot, dar, la rândul nostru, trebuie să fim înţeleşi că nu plecăm cu banii acasă, că avem de achitat facturi către groapa de gunoi, taxe şi impozite la stat, salarii…”.
Eduard Martin mai spune că nu vor mai fi acceptate întârzieri la plată, ca până acum, ci termenul limită va fi, potrivit legii, de maximum 40 de zile. În ceea ce priveşte taxa de mediu, care, deocamdată nu a fost aplicată la Mangalia, Polaris va acţiona în instanţă primăria în cazul în care ea nu va fi aprobată în Consiliul Local: „Nu este interesul nostru să încasăm această taxă, a cărei existenţă chiar am blamat-o încă de la început. Firmele de salubrizare nu rămân cu aceste sume, ci sunt numai cele care transferă banii către Fondul de Mediu. Dacă adminstraţia locală nu o va aplica, vom fi nevoiţi să ne adresăm instanţei”, a subliniat Eduard Martin.
Iată că există şi o veste bună pentru cei mai mici dintre locutorii urbei, anunţată de administratorul Polaris Holding: societatea va înfiinţa un parc complet utilat pentru aceştia.