22 iunie 2024

Primarul Cristian Radu s-a ales cu plângere din partea candidatului PSD Mangalia, Paul Foleanu pe motiv că încalcă legea electorală!

Candidatul PSD Mangalia la funcţia de primar, Paul Foleanu a formulat către Biroul de Circumscripţie o plângere împotriva edilului Cristian Radu.

Paul Foleanu îl acuză pe primarul Cristian Radu, candidat la alegerile locale din partea PNL, că nu respectă „condiţiile de afişaj electoral prevăzute de art. 79 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”.

Iată, ce menţionează candidatul PSD Mangalia Paul Foleanu în plângere: „În calitate de primar al municipiului Mangalia şi candidat din partea PNL la alegerile locale din 09.06.2024, Cristian Radu a amplasat în toate staţiile de autobuz de pe raza municipiului Mangalia materiale publicitare cu caracter discriminatoriu, în raport de candidatul PSD.

Astfel, prin aceste materiale amplasate în staţiile de autobuz, candidatul PNL şi primar în funcţie, prezintă realizările sale în calitate de primar, acestea având caracter electoral ce nu respectă condiţiile legale. Or, în acest sens, având în vedere prevederile Legii nr. 115/2015, potrivit cu care în timpul campaniei electorale se amplasează afişe electorale doar în locurile special amenajate, solicităm să dispuneţi, prin decizie, în sarcina autorităţii locale, ridicarea acestora de pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia”.

Un alt aspect care trebuie menţionat este acela că, pentru prima dată, în 12 ani, panourile de afişaj electoral au fost amplasate în zone slab circulate din Mangalia.

Mai exact, Primăria a montat şase panouri în oraş, iar al şaptelea în staţiunea Neptun, în cartiere în care circulă puţini cetăţeni. Inclusiv panoul cel mai vizibil care, zeci de ani, era situat vizavi de Primărie, a dispărut.

Şi cum pentru alegerile din acest an nu mai sunt permise bannerele, mesh –urile care acopereau faţadele blocurilor, articolelele promoţionale (pixuri, brelocuri, agende, sacoşe, tricouri etc.), petrecerile, ci doar aplicarea unui SINGUR afiş pe panou, contracandidaţii actualului primar au fost nevoiţi să-şi mute campaniile pe reţelele sociale.

Fiind primar în funcţie, cu echipă şi fonduri plătite de la stat, actualului primar îi este mult mai uşor să-şi desfăşoare campania electorală, având la discreţie şi întreaga bază de date a urbei. Tocmai de aceea, s-a gândit, poate, să le îngreuneze campania celorlalţi candidaţi,  creîndu-le tot felul de blocaje,

Revenind la plângerea formulată de către candidatul PSD Mangalia, Paul Foleanu, aceasta va fi analizată în cadrul BEC, urmând să se ia o decizie pe care o vom anunţa ulterior.

Comandat de Partidul Social Democrat, filiala Constanța

Executat de SC News Edit Media SRL, portal www.editiadesud.ro

CMF 21240002

Pe aceeași temă:

Noi suntem pregătiți de schimbare! Voi ce alegeți pe 9 iunie? Paragină sau schimbare?

(VIDEO) Paul Foleanu, candidatul PSD la Primăria Mangalia: „Ne angajăm să producem SCHIMBAREA. Mangalia va fi cel mai frumos oraș stațiune din România”