17 aprilie 2024

Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia, și-a anunțat candidatura la fotoliul de primar al municipiului

Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia și-a anunțat candidatura la funcția de primar al orașului. Este prima candidatură anunțată la nivel local pentru această funcție.

Iată mesajul liderului USR, Semiran Abdurefi:

În urma Adunării Generale a Filialei USR Mangalia am fost desemnată candidatul USR la Primăria Mangalia.

Am promis, încă din 2018, când am făcut pasul în politică, că voi fi politicianul care va câştiga încrederea cetățenilor şi va lupta pentru interesul public.

  • Am dovedit că sunt o voce PUTERNICĂ a opoziției actualei administrații publice locale, a lui Cristian Radu (PNL).
  • Am demonstrat că, prin perseverență și cu legea în mână, chiar și o formațiune din opoziție, așa cum este USR, poate deveni de temut pentru cei aflați la cârma Mangaliei.
  • Timp de patru ani, eu și USR Mangalia am fost vocea care a apărat Pădurea Comorova de rechinii imobiliari, cei care au beneficiat, din plin, de ajutorul administrației locale a lui Cristian Radu.
  • Am reușit să organizăm prima inițiativă cetățenească din istoria Mangaliei: am strâns peste 2.000 de semnături pentru a cere primăriei Mangalia trecerea Pădurii Comorova din proprietatea privată a municipiului în cea publică și, astfel, să stopăm, pentru o vreme, defrișările. NU ne oprim, luptăm in justiție pentru salvarea singurei păduri costiere din România!
  • Am arătat ilegalitatea construcțiilor de pe faleza Mangalia, imobile ridicate fără niciun fel de act oficial decât cel al primăriei, conduse de Cristian Radu. Am reușit, după interpelări şi sesizări multiple la Garda de Mediu, Agenția Pentru Protecția Mediului, Apele Române, Inspectoratul de Stat in Construcții, Instituţia Prefectului să demonstrăm ilegalitatea construcțiilor de pe faleza Mangaliei si să determinăm ca ISC Național să ceară Prefectului anularea in contencios administrativ a autorizațiilor de construire emise ilegal de către Primăria Mangalia.
  • Timp de patru ani am fost vocea cetățenilor Mangaliei, care, desi au votat alte partide să îi reprezinte în Consiliul Local, nu au mai reușit să dea ochii cu cei pe care i-au trimis în fotoliile călduțe. Cu siguranță, aceștia le vor cere, din nou, votul, săptămânile care urmează.
  • În calitate de consilier județean am reușit să fac lobby pentru ca locuitorii din Hagieni să beneficieze de transport public în comun, iar cei din Liamnu să aibă rute directe la Mangalia.
  • Tot în calitate de consilier județean, am făcut demersuri pentru repararea drumului alternativ Limanu-Mangalia. Drumul a fost reabilitat și urmează să fie asfaltat.
  • Am reușit să iluminez podul Mangalia-Limanu, după ce a stat 3 ani in beznă.
  • M-am implicat in problema cu care se confruntă elevii din Valu lui Traian si Lumina în ceea ce priveşte transportul județean.

Împreuna cu colegii usr din Consiliul Judeţean Constanța urmărim ca proiectele noastre să se concretizeze cât mai curând: proiectul EuroVelo 6, microbuze electrice pentru 25 de școli din județ, biletul unic pentru unitățile muzeale din subordinea CJ, adăpostul județean de animale, centrul de colectare legume, plantarea de păduri urbane, perdele forestiere de protecție de-a lungul drumurilor județene, registrul monumentelor, trenul metropolitan.

Îmi doresc să readucem încrederea în actul politic, să oprim jaful din administrația publică şi să ne construim, cu curaj şi abnegație, viitorul!