14 iunie 2024

Sindicaliștii de la Damen Mangalia, întâlnire cu ministrul Economiei

Sindicaliștii de la Damen Mangalia s-au întâlnit, ieri, 19 martie, la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), cu ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în cadrul discuțiilor purtate a fost prezentată situația lucrărilor actuale din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, iar reprezentanții sindicali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la comenzile viitoare și, de asemenea, au revenit cu solicitarea fermă de a obține sprijinul necesar pentru protejarea locurilor de muncă și redresarea șantierului naval din Mangalia, considerat obiectiv strategic de interes național.

În momentul de față, partenerul olandez Damen Holding BV continuă să dețină managementul și controlul operațional al Damen Shipyard Mangalia, în conformitate cu acordul de asociere semnat în anul 2018.

MEAT sprijină funcționarea și dezvoltarea șantierului în limita competențelor pe care le are, considerând o prioritate asigurarea continuității activităților la nivelul de încărcare și de performanță de care a dat dovadă până în prezent.

Anterior întâlnirii cu reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul, la sediul MEAT, ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut o întrevedere cu reprezentanții directoratului Damen Shipyard Mangalia, numiți de Damen Holding B.V., președintele directoratului Sofien Lamiri și Liana Constantin, membru al directoratului.

Aceștia au prezentat potențialele proiecte de reparații, modernizări, dar și construcții noi pentru care sunt în curs de ofertare și pentru care sunt necesare scrisori de garanție bancară.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a precizat că va sprijini, în limita competențelor pe care le are, toate părțile implicate în vederea implementării celor mai bune soluții pentru șantierul Damen Shipyards Mangalia, menținând o comunicare strânsă și transparentă cu aceștia.