18 iulie 2024 20:40

Traficanți prinși cu droguri în parcarea unui centru comercial din Constanța

Droguri

Droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, două persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, într-un autoturism staționat într-o parcare subterană a unui centru comercial, din municipiul Constanța, aproximativ 980 de grame 4-CMC, 220 de grame 2-MMC și 40 de grame de canabis, în scopul comercializării.

De asemenea, din actele de urmărire penală efectuate  a rezultat că, în perioada octombrie 2023 – martie 2024, celelalte două persoane ar fi deținut, intermediat și vândut direct, droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC, 4-CMC și 2 MMC) către consumatori, din județul Constanța, pentru sume între 200 și 2.500 lei.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, fiind descoperiți și ridicați aproximativ 24.000 de lei, 310 lire, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 26 și 27 martie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 persoane, pentru 30 de zile.