14 iunie 2024

Turiștii din sudul litoralului au fost sfătuiți referitor la riscurile „de sezon”

La data de 2 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive în municipiul Mangalia și stațiunile Vama Veche și 2 Mai.

Astfel, polițiștii au purtat discuții cu administratorii unităților de cazare și cu personalul angajat, cărora le-au prezentat sfaturi și recomandări pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel și din autovehicule.

De asemenea, în contextul minivacanței de Rusalii, polițiștii au acționat și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe interzise, în punctul de trecere a frontierei Vama Veche.

Totodată, au desfășurat acțiuni de prevenire a disparițiilor de minori, a furturilor din buzunare, genți și poșete, a consumului de substanțe interzise și a traficului de persoane,  în rândul turiștilor de pe litoral.

Acțiunile derulate au avut drept scop creșterea gradului de siguranță, precum și de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a-și lua măsuri de precauție, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor.