20 iulie 2024 10:13

Un traficant care aproviziona consumatorii de droguri din județul Constanța călcat de mascați. A fost reținut pentru 30 de zile

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au desfășurat activități specifice într-un dosar penal de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada martie – iulie 2024, un bărbat ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 300 și 650 de lei.

La data de 3 iulie 2024, în urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 75 de grame de droguri de mare risc (substanțe cristaline 4-CMC și 3-CMC), 17 grame de amfetamină și cofeină, 8 grame de canabis, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbatului cercetat, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Astăzi, 4 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.