17 aprilie 2024

(VIDEO) Adrian Cuculis: „Vlad Pascu a fost FAVORIZAT și la termenul de judecată de azi”. Dosarul 2 Mai, amânat din nou

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai și a rănit alți patru, și-a recunscut faptele. El va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. Potrivit avocatului victimelor, Adrian Cuculis, Pascu riscă o condamnare de 10 ani și jumătate, din care va fi scăzută o treime.

Astăzi a avut loc un al doilea termen de judecată în dosarul 2 Mai: doi tineri, Sebastian și Roberta, au fost uciși pe loc în urma impactului cu mașina condusă de Vlad Pascu, șoferul drogat cu mai multe tipuri de substanțe interzise. Alți patru tineri au fost răniți.

La ședința din sala de judecată de astăzi s-a cerut, de către avocata familiei Robertei Dragomir, schimbarea încadrării faptei, din ucidere din culpă în omor calificat și din vătămare din culpă în tentativă la omor. Cerere pe care, dealtfel, a înaintat-o de câteva luni și avocatul Adrian Cuculis. Fără succes, cererea nefiind dezbătută nici până acum de judecătorul de caz.

Cei doi avocați ai lui Pascu, aflați în sală, au solicitat un nou termen de judecată, iar magistratul Ioana Ancuța Popoviciu a acordat un nou termen de judecată, pe 4 aprilie 2024, atunci când va decide – sau nu – schimbarea încadrării juridice, din ucidere din culpă în omor calificat.

Iată ce au declarat, la ieșirea din sala de judecată, tatăl lui Sebastian Olariu și avocatul Adrian Cuculis: