28 mai 2024

VIDEO Dosarul șoferului ucigaș Vlad Pascu ar putea fi reluat, de la zero, cu un alt judecător

Valentin Olariu

Valentin Olariu

În ședința de astăzi a dosarului 2 Mai, avocații victimelor lui Vlad Pascu au solicitat instanței amânarea cauzei și acordarea unui nou termen de judecată. De partea cealaltă, avocații lui Vlad Pascu – patru angajați și unul din oficiu – au cerut ca procesul să continue.

Avocații victimelor au cerut instanței acordarea unui nou termen de judecată dintr-un considerent extrem de simplu: judecătoarea care instrumentează cazul, este, în acest moment, cercetată disciplinar. Mai mult, Inspectia Judiciară, care a verificat activitatea judecatoarei, a propus suspendarea acesteia.

For decizional este Consiliul Superior al Magistraturii, care a stabilit termen 24 aprilie 2024 pentru analizarea și luarea unei decizii în cazul magistratului de la Mangalia.

Magistratul din Mangalia a admis cererea de amânare și, mai mult, a formulat, verbal, în ședință, cererea de abținere, urmând ca, ulterior, aceasta să fie formulată și în scris.

Cererea de abtinere este luata de catre un magistrat atunci cand se afla in stare de incompatibilitate, conflict de interese sau cand este cercetat disciplinar

Urmeaza ca CSM sa admită sau, dimpotrivă, sa respinga cererea de suspendare. Dacă cererea va fi admisa, dosarul va fi preluat de către un alt judecător, care va relua întreaga procedură de la zero.