19 aprilie 2024

(VIDEO) Vlad Pascu NU va fi condamnat pentru omor calificat. Mama tânărului ucis de șoferul drogat, la un pas de leșin, în sala de judecată

Vlad Pascu

Vlad Pascu

Vlad Pascu va fi judecat, în continuare, pentru ucidere din culpă și nu pentru omor calificat, așa cum ceruseră avocații familiilor tinerilor uciși la 2 Mai, Adrian Cuculis și Daniela Ganea. Decizia a fost luată astăzi, la Judecătoria Mangalia.

Sala de judecată a fost, și astăzi, arhiplină. În momentul în care avocatul familiei Dragomir a spus că Vlad Pascu ar trebui judecat pentru omor calificat, ținând cont că a ucis pe cei doi tineri, pe Sebastian și pe Roberta, fără să schițeze niciun gest de regret, ba, mai mult, că pe băiat pur și simplu l-a tăiat în două cu mașina, mama victimei a fost la un pas de leșin.

Femeia a fost așezată pe o bancă, tremurând, dar a dorit să rămână în sală.

În sala de judecată, Adrian Cuculis a arătat că importanța înțelegerii lui Vlad Pascu din punct de vedere al calității umane, al faptului că nu a dat dovadă de sentimentele obinuite unui om normal:

„Vlad Pascu a mai fost cercetat pentru consum de droguri, pentru deținere în vederea consumului. Este foarte important acest aspect, pentru că Vlad Pascu, deși procurorii au renunțat la urmărirea penală în cazul lui, a fost trimis la consiliere, la Agenția Națională Antodrog. Lucru pe care Vlad Pascu l-a ignorat total, pentru că nu s-a prezentat nici măcar la un singur curs de reintegrare cu privire la consumul de droguri.

Martorii care se aflau în mașină cu Vlad Pascu relatează că i-au cerut să fie lăsați să coboare, pentru că acesta conducea cu o vitează amețitoare pe niște drumuri publice înguste. Hazardul, Dumnezeu, au făcut ca Pascu să nu producă un accident anterior accidentului de la 2 Mai.

Trebuie să privim și ce s-a întâmplat DUPĂ producerea accidentului. Avea patru tipuri de substanțe interzise în corp, a produs accidentul și trebuia să se trezească. Omori doi oameni pe stradă, eu zic că te trezești. Dar, nu: s-a oprit câteva secunde, probabil deranjat de trupurile celor doi tineri, s-a uitat dacă nu cumva i s-a spart geamul și apoi a plecat. Dar unde a plecat, doamna președinte? Într-o altă stațiune, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Judecătorul Ancuța Popoviciu a stabilit un nou termen de judecată, pentru citarea martorilor pe latură civilă, pentru 18 aprilie 2024.