28 martie 2024

Ce meserii au consilierii locali: economişti, ingineri, doctori şi mecanici

Le-aţi acordat girul în urmă cu doi ani, ba, pe unii i-aţi trimis să vă reprezinte interesele timp de mai multe mandate. Ceea ce, probabil, nu ştiţi despre consilierii locali ai Mangaliei sunt meseriile în care s-au specializat şi nici de unde sunt originari fiecare dintre ei.

Linica Stan, consilier PDL, este economist şi s-a născut în comuna Lisa, judeţul Teleorman. Laura Cîrlan, medic dentist, este din Constanta, în timp de Vasile Iorga, inginer de profesie, este din comuna Smârdan, judeţul Galaţi. Lucian Popescu, inginer la rândul său, este din municipiul Craiova, iar colegii săi de partid, Paul Foleanu şi Levent Beghim (acesta din urmă fiind şi cel mai tânăr dintre consilierii locali), sunt din Mangalia.

Vasile Olan, liderul PC Mangalia, inginer agronom, este din Heleşteni, judeţul Iaşi. Sorin Andrei, preşedinte al PNL Mangalia şi consilier local din partea acestui partid, este economist, născut în municipiul Galaţi. Leonard Tănase este de profesie inginer, fiind născut la Feteşti, în timp ce colegul său de partid, Cristian Drăgan, economist, s-a născut în municipiul Galaţi.

Ghiulgiean Membulat, inginer, este din comuna Comana, judeţul Constanţa. Mihaela Ariciu, consilier PSD cu pregătire de economist, s-a născut în comuna Albeştii de Argeş, profesorul Gheorghe Mazâlu este născut în localitatea Cegani, judeţul Ialomiţa, în timp ce Dănuţ Moldovan provine din localitatea Bazna, judeţul Sibiu, specializat în inginerie managerială. Echipa PSD are doi consilieri născuţi în Mangalia: Marian Guţă (mecanic) şi Bogdan Maganu (economist).

Ion Mincă, unicul peremist din Consiliul Local Mangalia, provine din comuna Tătărăştii de Sus, judeţul Teleorman şi este inginer. Marin Ciocâia, liderul PPDD, este din Cotu Văii, iar Dragoş Bociog, ales pe listele aceluiaşi partid, s-a născut în Râmnicu Vâlcea şi a terminat studii economice.

(sursa: listele electorale Mangalia, 2012)