20 aprilie 2024

23 de hectare, restituite în instanţă: nici până acum primăria nu a reuşit să îşi „numere“ terenurile

Primăria Mangalia este „datoare“ cetăţenilor care au câştigat, în instanţă, definitiv, retrocedarea terenurilor în baza Legii 10, peste 15 hectare de teren. Este vorba despre 32 de sentinţe judecătoreşti, ce trebuie puse cât mai curând în aplicare, responsabilii din Primăria Mangalia riscând, altfel, dosare penale pentru neducerea la îndeplinire a sentinţelor judecătoreşti. Celor 15 hectare li se adaugă alte 8 hectare (circa 79.500 mp), ce figurează pe 123 de notificări nesoluţionate, adresate primăriei.

Inventarierea suprafeţelor de teren pe care le are municipalitatea nu s-a încheiat nici până acum, deşi în ultimii doi ani „s-a tot lucrat“ la întocmirea listei. Potrivit declaraţiilor angajaţilor instituţiei, în momentul de faţă s-a instituit un blocaj al dezvoltării oraşului, întrucât, din cauza lipsei de terenuri disponibile şi a solicitărilor suprafeţelor imense de pământ acordate prin sentinţele judecătoreşti, nu mai pot fi aprobate nici licitaţii, nici extinderi şi nici vânzări către cetăţenii ce solicită acest lucru.

Unica soluţie o constituie finalizarea listei cu terenurile pe care le are în proprietate primăria (un efort deosebit, se pare, pentru angajaţii instituţiei) şi transmiterea, către Consiliul Local a acestor suprafeţe, aleşii urmând să voteze alocarea diverselor suprafeţe către beneficiari.