25 aprilie 2024

Trei tinere au murit în incendiul de la „Beirut“: Nicoleta Cengher, Mihaela (Mikey) Tucă şi Nicoleta Vasiliteanu s-au ridicat, împreună, la cer

Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa, focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, fiind stins de pompieri după mai mult de cinci ore. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, focul a izbucnit la restaurantul „Beirut“ din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

În urma incendiului, trei fete – Nicoleta Vasiliteanu, de 23 de ani, din Constanţa, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia şi Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, angajate ale restaurantului, au murit, iar patru persoane au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum, fiind duse la spital. Una dintre victime, care a suferit arsuri grave, a fost transportată cu o aeronavă SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Trupurile celor trei fete au fost găsite carbonizate într-un vestiar al localului.

Până în prezent nu se ştie ce a declanşat incendiul, care se pare că ar fi pornit în partea din spate a restaurantului. Focul a distrus complet restaurantul şi a provocat avarii mari cazinoului şi pub-ului aflat la etaj. Mihaela şi Nicoleta sunt absolvente ale Colegiului Economic Mangalia. Nicoleta Cengher era una dintre cele mai bune voci ale oraşului, tânără fiind o prezenţă constantă în mai toate spectacolele ce au avut loc, în ultimii ani, în Mangalia.

Dumnezeu să le odihnească în pace!