20 aprilie 2024

9 autospeciale și trei ambulanțe au intervenit pentru stingerea incendiului produs la restaurantul ”Beirut”

În seara zilei de 05.04.2014, la orele 22:40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea unui incendiu la un restaurant aflat pe B-dul Tomis din municipiul Constanţa.

La faţa locului au ajuns 3 autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Întrucât la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU Dobrogea, însumând un număr de 9 autospeciale de intervenţie şi 3 ambulanţe SMURD.

Misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic) precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. 

Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat 7 victime, dintre care 3 persoane decedate şi 4 persoane intoxicate cu fum care au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Eforturile pompierilor militari nu au fost în zadar, întrucât au reuşit să menţină incendiul în limitele în care a fost găsit la sosirea echipajelor de intervenţie, împiedicând propagarea acestuia. Astfel, pompierii au reuşit să salveze imobilele învecinate.