26 aprilie 2024

”Să vorbim …Gramatică/ Let’ s speak… Grammar!”

Săptămâna aceasta , la Liceul Teoretic  ”Calltis” Mangalia  a demarat proiectul ”Să vorbim… Gramatică/ Let’ s speak… Grammar!” coordonat de profesorii Angheluță Cristina și Gherfi Simona cu primele două activități. ”Funny Numbers!”  este un concurs interdisciplinar, care atrage elevii din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a, iubitori de matematică și limba engleză, în timp ce   ”Să vorbim…Gramatic / Let’ s speak… Grammar!”  se adresează celor din clasele V-VIII care preferă gramatica limbii române, dar și pe cea a limbii engleze. Ajuns la cea de-a patra ediție, amplul proiect, înscris în CAEJ 2014 , pare a avea de la an la an mai mulți participanți. Și anul acesta elevii școlilor din municipiu, dar și din împrejurimi ne-au onorat cu prezența lor – 107 elevi la Funny numbers! și 170 de elevi la ”Să vorbim…Gramatic/ Let’ s speak… Grammar!”. Noutatea constă în faptul că aceste concursuri au fost extinse și în alte localități, simultan desfășurându-se și în Constanța și în Murfatlar.  Trebuie să mulțumim participanților, dar și cadrelor didactice de la Liceul Teoretic ”Callatis”, Școala  Gimnazială ”Sfântul Andrei”,  Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială Nr.1 și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Albești pentru  ajutorul acordat în organizarea acestor concursuri.

Pe 31 mai, porțile liceului se vor deschide iar pentru cea de-a treia activitate, poate cea mai atractivă, adresată elevilor din ciclul primar – Spelling Bee, care se va finaliza și cu apariția revistei pentru cei mici ”The Little Starfish”. Proiectul se va încheia pe 7 iunie cu un concurs pentru elevii din țară și din afara țării, dar și cu  simpozionul la care sunt invitați profesori din toată țara. Toate materialele prezentate și trimise de cadrele didactice vor apărea în revista ”Să vorbim… Gramatică/ Let’s speak… Grammar!”.

Partenerii Liceului Teoretic ”Callatis” în acest proiect sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Mangalia, Complexul Cultural Callatis, Clubul Rotary, ONG „Salvaţi Copiii”.