18 iulie 2024 19:39

(VIDEO) Dosarul lui Vlad Pascu a început în bătaie de joc. Părinții tinerilor uciși au venit, degeaba, la Mangalia

Părinții lui Sebastian și ai Robertei, tinerii uciși de Vlad Pascu în urmă cu șase luni la 2 Mai, au fost prezenți, astăzi, la Judecătoria Mangalia, acolo unde șoferul drogat avea primul termen din dosarul de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului.

În timp ce rudele îndurerate erau în fața Judecătoriei Mangalia, așteptând ca Pascu să fie adus în fața instanței, li s-a adus la cunoștință nu doar că ucigașul copiilor lor nu va veni la Mangalia ci și că nu va intra prin videoconferință. Pascu se afla, de fapt, la Tribunalul Constanța, timp în care rudele tinerilor omorâți, dar și toată presa, erau la Mangalia.

A fost o strategie„, spune avocatul Adrian Cuculis.

E mai simplu să te duci la Tribunal, fizic, unde se dezbate doar măsura arestului preventiv, iar aici, unde te așteaptă atâția oameni, să intri prin videoconferință. Strategia este simplă: nu e stres, nu e presiune. Nu pot spune că este o intruziune în justiție în favoarea unei persoane, pentru că nu putem bănui că s-au dat două termene în mod voit, în același timp.

Este un mod de a-și juca cartea asta a procesului penal„, spune Adrian Cuculis.

„Voiam să îl văd în ochi. A omorât doi oameni, a mai nenorocit alți trei și și-a distrus viața. Dacă cumva îi vor da drumul în arest la domiciliu și nu are transport, îl duc eu acasă, de la Poarta Albă, a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

Cât despre proces, tatăl Robertei, Cătălin Dragomir, spune că „Va fi un fiasco, va fi o bătaie de joc. Eu, din salariul meu, îi plătim pe ei, pe judecători”.

„Sper să se mute dosarul la Judecătoria Constanța, aici este o bătaie de joc. Sala de judecată este o magazie, ne-au ținut în picioare, judecătoarea a intrat în sală și mesteca gumă. Voiam să mă uit în ochii lui Pascu, atât”, a spus și tatăl lui Sebastian, Valentin Olariu, care nu a mai putut vorbi din cauza lacrimilor.

Acesta a avut, tot timpul, în brațe, fotografia înrămată a lui Sebastian.