18 aprilie 2024

Mangaliot prins beat la volan şi cu permisul suspendat

În noaptea de 25 aprilie a.c.,  peste 50 de poliţişti rutieri au desfăşurat activităţi de pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor cauzate de conducerea autovehiculelor de către șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor.

Astfel, pe principalele artere de circulație din județul Constanţa au fost organizate filtre rutiere, polițiștii fiind prezenți în punctele obligatorii de trecere atât în mediul urban, cât şi în cel rural şi în imediata apropriere a zonelor de alimentaţie publică cu program de noapte (cluburi, baruri, discoteci). În urma acțiunii, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru viteză neregulamentară, retăgând și 9 certificate de înmatriculare pentru diferite defecțiuni tehnice, pentru lipsa asigurării obligatorii și a inspecției tehnice a autovehiculului.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au mai constatat și alte 41 de abateri, aplicând  6 sancțiuni la Legea 136/1995 și la Lega 61/1991.

În cele peste 10 filtre rutiere instituite în județul Constanţa, polițiștii au acţionat cu echipamente de testare a alcolemiei, constatând  11 infracțiuni, 6 fiind pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost constatate și 3 infracțiuni în care șoferii nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, doi șoferi fiind depistați conducând cu permisul suspendat.

Totodată, polițiștii au aplicat un total de 60 de sancţiuni contravenționale, dintre care 54 șoferilor care nu au respectat prevederile Codului Rutier, cu o valoare totală de 12.590 de lei. Printre cei prinşi cu musca pe căciulă se află S. Laurențiu, care a condus un autoturism, pe strada M. I. Dobrogeanu din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Polițiștii rutieri i-au întocmit dosar de cercetare penală, ancheta continând.

Astfel de acţiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea creşterii gradului de siguranță în trafic al constănțenilor și diminuarea numărului de accidente din întreg județul.