19 aprilie 2024

George Mocanu nu are voie să ia legătura cu martorii din dosarul său de corupţie

Pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia Penală, a fost înregistrat, pe 9 mai, dosarul nr. 3614/118/2014, având drept obiect infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000, privind prevenirea, descoperirea si sancţionarea faptelor de corupţie). Este vorba despre dosarul lui George Mocanu, angajat al Primăriei Mangalia, care a fost arestat preventiv, pe 8 mai, chiar în sediul primăriei. Procurorii de pe lângă Tribunalul Constanţa solicitaseră cercetarea lui George Mocanu în stare de arest, cererea lor fiind, însă, respinsă.

Judecătorul de caz a decis că Mocanu nu reprezintă un pericol public pentru cei din jur şi l-a eliberat, acesta urmând să fie cercetat în stare de libertate. Însă, el va sta sub control judiciar, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Astfel, George Mocanu va trebui să se prezinte la judecător ori de câte ori este chemat, să îl informeze pe acesta, de îndată, cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la secţia de poliţie Mangalia, conform programului de supraveghere întocmit de oamenii legii sau ori de câte ori este chemat.

Lui George Mocanu i s-a trasat obligaţia să nu depăşească teritoriul Romaniei, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei sau a judecatorului, să nu se apropie de martorii propuşi prin actul de inculpare, dar nici să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care ii revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Reamintim cititorilor noştri că vineri, 8 mai, George Mocanu, angajat al Compatimentului Urbanism din Primăria Municipiului Mangalia, a fost prins, în flagrant, de către procurori, având, asupra sa, 500 de euro, despre care se presupune că reprezintă suma de bani solicitată de funcţionar unui mangaliot în schimbul eliberării unei autorizaţii de construcţie.