20 aprilie 2024

După ce au negat realitatea, autorităţile ne-au dat dreptate: au retezat copacul-fantomă din faţa primăriei!

După ce au tăiat, în urmă cu câţiva ani, unul dintre cei mai frumoşi şi mai bătrâni castani din Mangalia, aflat în faţa primăriei, autorităţile publice locale au găsit de cuviinţă să planteze, în locul său, un cedru. Copacul, iniţial des şi frumos, a fost „lovit“ de ceea ce urăşte cel mai mult: gerul extrem din această iarnă, întrucât coniferul este adaptat pentru un climat cald. Scheletul copacului a rămas la locul său luni de zile, până când, iată, acesta a fost înlăturat de lângă primărie, asta după ce „Ediţia de Sud“ a atras atenţia asupra tabloului jalnic oferit localnicilor şi turiştilor. Zona a rămas goala ca-n palmă, poate şi pentru că, aici, iarba este cosită cu stricteţe, la centimetru, lucru ce nu îl putem spune şi despre celelalte zone ale urbei, unde buruienile au ajuns de un stat de om.

1 thought on “După ce au negat realitatea, autorităţile ne-au dat dreptate: au retezat copacul-fantomă din faţa primăriei!

  1. Da, au reusit sa taie uscaciunea de la primarie care zacea acolo de cativa ani si au mai reusit o „performanta”:pe sos.Constantei, au toaletat teii si totodata au „toaletat” de la radacina pinii care aveau aproape 20 de ani si care au fost pusi de noi,locatarii din blocurile din zona.Probabil d-lui primar nu-i placeau ca erau micuti de inaltime si cam strambi (ca si in cazul oamenilor, nu toti sunt inalti si frumosi).Pe langa pini, au mai taiat un corcodus si un arbore japonez (ca cel de la banca Transilvania)care anul trecut a facut primele flori.Si acesti pomisori a fost pusi tot de noi.Pai, sa mai faci ceva pentru orasul asta?Nu!!!Culmea e ca mormanele de gunoi din spatele garajelor nu le vede nimeni.Noi le-am fi carat dar nu avem cum si cu ce…Si apoi la cate taxe si impozite platim, nu cred ca era de datoria noastra, a locatarilor.Sunt rugi de mure, iarba taiata de pe calea ferata si multe altele.Am vazut sobolani cat pisica de mari care se plimba pe trotuare.E de bine, nu?!Asta nu vede d-l primar si consilierii d-lui? La ce sa ne asteptam? Renuntam la tot ce e verde si turnam betoane, sau mai punem niste dale sau eventual niste gazon (ca se poarta)sa mai cheltuim/spalam niste bani?Ca doar tot din banii nostri sunt platiti si unii si ceilalti si tot ce se face sau nu se face…Asta e orasul in care din pacate traim cu conducatorii pe care i-am/nu i-am ales.Mergeti va rog pe sos.Constantei sa vedeti dezastrul produs de cei pe care d-l primar i-a angajat pentru curatenia orasului.

Comments are closed.