19 aprilie 2024

A fost finalizat proiectul „Ajută! E comunitatea ta!”

Asociatia  „Proactiv pentru Comunitate” emite comunicatul de presa privind inchiderea proiectului „Ajuta ! E comunitatea ta!” implementat in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia si partenerii norvegieni:  Phoenix Haga Norway si Trondheime  Kommune.

Proiectul a fost realizat  cu sprijinul financiar al Fondului O.N.G. in Romania, program finantat de granaturile S.E.E. si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

  1. Obiectivele proiectului au fost :

–           implicarea  activa a cetăţenilor in elaborarea deciziilor si politicilor publice  ale municipiului Mangalia;

–           identificare  oportunități de dezvoltare a serviciilor sociale și de transfer de experiență și bune practici din Norvegia;

–          schimb de experiență în domeniului cooperării intre ONG si autorităţile publice;

–          identificarea temei unui viitor proiect.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 2400 euro. Proiectul s-a desfasurat in perioada 12.05- 15.05.2014. Locul de desfasurare: Municipiul Mangalia. Din implementarea proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate:

  1. Rezultate calitative:

–          transfer de experiență din partea norvegiană privind transformarea unor idei foarte bune în proiecte de succes. Cei doi experți în domeniu au oferit consultanță specializată pentru obținerea de finanțări nerambursabile prin EEA Grants .

  1. Rezultate cantitative:
  2. Vizite de lucru la diferite institutii publice, potentiali beneficiari ai viitorului proiect,  potentiali partneri apartinand sectorului de stat si mediului de afaceri;
  3. Intalnire tip „masa rotunda” ;
  4. Atelier de lucru pentru dezvoltarea parteneriatului pentru viitorul proiect și elaborarea unui draft al viitorului proiect avand ca rezultat :

–          analiză eligibilitate proiect, întocmire de proiecţii şi analize financiare;

–          matricea logică pentru viitorul proiect (draft);

–          analiza nevoilor pentru viitorul proiect (draft);

–          analiza SWOT (draft);

studiu evaluarea situației locale care va contribui la completarea justificării viitorului proiect (draft).