26 aprilie 2024

Operaţii de cataractă, în premieră, la Spitalul Municipal Mangalia

La Spitalul Municipal Mangalia se vor efectua, în premieră, intervenţii chirurgicale de cataractă. Acestea vor demara săptămâna viitoare şi, potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, vor putea fi efectuate circa trei intervenţii în fiecare zi. Până în prezent, pacienţii ce sufereau de afecţiuni oculare grave erau nevoiţi să se trateze numai la Constanţa.

O altă premieră în unitatea medicală din Mangalia o constituie încheierea unui protocol de colaborare între spital şi doi medici ginecologi din Constanţa. Aceştia urmează să fie angajaţi cu normă întreagă, iar până atunci, ei suplinesc munca celor doi medici cu specialitatea Obstetrică-Ginecologie. Dr. Liviu Mocanu, directorul Spitalului Municipal Mangalia afirmă că soluţia aducerii celor doi medici ginecologi este una salutară, întrucât volumul de muncă este foarte mare, iar doctorii pot, acum, să îşi suplinească reciproc activitatea, în cazul concediilor sau a participării la diferite congrese.

Una dintre cele mai mari realizări ale spitalului rămâne achiziţionarea unui computer tomograf. Ca şi în alte multe afecţiuni, locuitorii Mangaliei sunt nevoiţi să apeleze la tomograful de la Constanţa, supraaglomerat şi, de multe ori, nefuncţional. În urma deciziei Consiliului Local Mangalia, o firmă de specialitate a concesionat un spaţiu în cadrul unităţii medicale şi urmează să aducă, în cel mult două luni, computerul tomograf.  Dr. Liviu Mocanu spune că, astfel, Mangalia va avea un spital municipal dotat  cu  un complex de imagistică la cele mai moderne standarde de pe piaţa medicală de la ora actuală.

În prezent Spitalul Municipal Mangalia dispune de 26 de specialităţi şi de 47 de medici.