28 martie 2024

Vrea Primaria Mangalia sa scoata la licitatie Pavilionul C al Spitalului Municipal?

Incredibil!!!

Pe modelul multor licitatii trucate, organizate de ADPP Mangalia, in cadrul carora s-au concesionat suprafete mari de teren contra unor sume de bani de nimic, primaria ar mai fi mai ticluit o mutare la fel de socanta.

Pregatita inca din 2011 in “laboratorul” Primariei Mangalia, scoaterea la licitatie a Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia ar fi pe cale sa se concretizeze.  Miscarea s-ar dovedi nu doar ilegala, ci si imorala, avand in vedere modul de operare si pretul ridicol la care este pe cale sa fie vandut pavilionul, care, in prezent, gazduieste mai multe sectii, printre care Dermato-Venerice si Oncologie, infiintate recent.

Astfel, reprezentantii Primariei Mangalia ar intentiona sa concesioneze cladirea unei terte persoane  la pretul modic de 4.139 euro/an!

Ce se arata in documentatia intocmita, pe furis, in incinta Primariei Mangalia, trimisa doar spre completare  si  semnare, Consiliului de Administratie si  managerului Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu?

 In  Nota de fundamentare se arata “Initierea procedurii de concesiune prin licitatie publica a imobilului – Pavilion C -, din cadrul Spitalului Municipal Mangalia, Str. Carol Davila, nr. 1, imobil ce apartine domeniului public al municipiului Mangalia, aflat in administrarea Spitalului Municipal Mangalia. Concesionarea imobilului reprezinta o sursa suplimentara de venituri la bugetul Spitalului Municipal Mangalia”.

Din documentatia primita la redactie mai face parte Hotararea Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal Mangalia, intocmita tot intr-un birou din Primarie, nu in unitatea sanitara si fara acordul tuturor membrilor ce il compun, care prevede la art. 1 “Se aproba concesionarea, prin licitatie publica, a imobilului situate in Pavilionul C, din cadrul Spitalului”. Pavilionul C (etajul 2 si 3) are o suprafata totala de 827,83 mp.

Durata concesiunii a fost stabilita la 15 ani. Contractul poate fi prelungit pentru o perioada egala cu cel mult jumatate din durata sa initiala, astfel incat durata intregului contract sa nu depaseasca 49 de ani. Nivelul minim al redeventei care reprezinta si pretul de pornire al licitatiei este de 4.139,15 euro/an.

“Pentru desfasurarea procedurii licitatiei publice deschise este obligatoriu participarea a cel putin 3 ofertanti.  In cazul in care nu au fost depuse cel putin 3 oferte valabile, in cadrul organizarii unei a doua licitatii (daca la prima nu s-au inscris cel putin 3 ofertanti), concedentul va decide initierea procedurii de negociere directa. Negocierea directa se poate desfasura in prezenta unui singur ofertant care a prezentat o oferta valabila”.

O alta decizie care a fost luata de catre Primarie, nu de catre Consiliul de Administratie al spitalului, ce dovedeste interesele din spatele acestei licitatii, stabileste Comisia de evaluare a ofertelor primite formata dintr-un reprezentant al Primariei Constanta, un reprezentant al  Administratiei Finantelor Publice Mangalia si trei reprezentanti ai Spitalului Municipal Mangalia.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu, nu a fost de gasit si nici unul dintre membrii Consiliului de Administratie al unitatii, Dan Moldovan.

3 thoughts on “Vrea Primaria Mangalia sa scoata la licitatie Pavilionul C al Spitalului Municipal?

Comments are closed.