23 aprilie 2024

Echipele RAJA au remediat avaria apărută la magistrala către orașul Năvodari

În jurul orei 14,30, echipele de interventie au reusit remedierea avariei aparuta pe magistrala ce pleaca de la statia de tratare si pompare Palas catre orasul Navodari. Imediat, s-au facut manevrele de vane necesare si s-a reluat furnizarea apei pe conducta. Avand in vedere lungimea magistralei, aproximativ 20 km, dar si diametrul foarte mare, perioada de timp necesara pentru umplerea acesteia si intrarea in presiune este de aproximativ 8 ore. In aceasta situatie, abonatii din zona de est a orasului Navodari vor avea apa la presiuni normale in cursul acestei nopti.

In ceea ce priveste lucrarea de pe conducta de aductiune, cu diametrul de 1.200 mm, ce asigura o parte din necesarul de apa de la sursa Galesu catre statia de tratare si pompare Palas, echipele de interventie estimeaza remedirea avariei in jurul orei 19,00. Avand in vedere traseul conductei, cu o lungime de peste 17 km, perioada de umplere si intrare in presiune este de aproximativ 7 ore. Pentru a asigura debitul de apa la statia Palas, s-au facut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apa de la sursele Caragea-Dermeni, printr-o conducta de siguranta. Avand in vedere consumurile inregistrate in aceasta perioada, dar si faptul ca suplimentarea debitului din sursa Caragea – Dermeni, nu acopera tot necesarul de apa, in intervalul 30 aprilie, ora 18,00 – 01 mai, ora 02 noaptea, furnizarea apei din statia Palas se va face cu presiuni scazute pana in jurul orei 02,00 noaptea.

In aceasta situatie, constantenii din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultură, Inel I și Inel II vor avea apa la robinete la presiuni scazute, iar cei de la etajele superioare ale blocurilor vor suferi de lipsa apei in aceasta seara in intervalul orar 18,00 – 02,00 noaptea.

Ne cerem scuze tuturor abonatilor afectati de aceste avarii si le dam asigurari ca echipele noastre de interventie fac tot posibilul pentru finalizarea lucrarilor de reparatii si reluarea furnizarii apei potabile la parametrii optimi.