23 aprilie 2024

Un sfert din oraș, cu trotuarele măcelărite! Niciun utilaj nu mai muncește în Cartierul Coloniști! (galerie foto)

Lucrările de reabilitare a trotuarelor și montarea de borduri din Cartierul Coloniști trenează de câteva săptămâni. După cum arătam într-un articol anterior, cetățenii din Coloniști sunt exasperați de faptul că, firma contractată de primărie, a măcelărit orice urmă de trotuare, lăsând în urmă numai moloz și pietriș aruncat la întâmplare. Mai mult, după hei-rupismul inițial, în care muncitorii tocmiți de primărie au sfredelit infrastructura din Cartier – bună, rea, dar circulabilă la acel moment – peste străzile Coloniștiului s-a abătut o liniște de rău augur.

Utilajele și-au luat tălpășița, zice-se din cauza neplății angajaților – muncitorii au plecat către orașe unde administrațiile au cu ce să le achite salariile, iar locul avântului tovărășesc de la început l-a luat bâzâitul muștelor. Trotuarele sunt fie acoperite de moloz și smoală, fie de buruieni frumos colorate. Timp în care cetățenii zonei, pietoni și autoturisme, fac slalom unii pe lângă alții, sperând la vremuri mai bune, când administrația publică locală va ști să le chivernisească ceva mai bine banii pe care îi varsă, anual, la buget, astfel încât, un lucru început să nu se mai tărăgăneze ani de zile până la finalizare.

Așteptăm, cu interes, o nouă reacție oficială a primăriei, care de altfel, ne asigura, pe 11 iunie, că a doua zi, pe 12 iunie, lucrările ar fi urmat să fie reluate. Nu au fost…