Patru persoane decedate și cinci rănite grav, în 2020, pe DN39!


În perioada 3 – 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe DN 39 (Constanța – Mangalia) și DN 22 (Lumina – Tulcea).
Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe aceste drumuri se numără viteza neregulamentară, depășirea neregulamentară și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto (folosirea telefonului mobil).
Polițiștii rutieri au acționat în 8 zone, fiind aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 151 pentru depășirea limitei de viteză admisă.
Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv.
Exemplu:
La data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22 având viteza de 153 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.


În anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu 4 persoane decedate, 5 persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor.
Totodată, pe DN 22 au fost înregistrate, anul trecut, 24 de accidente rutiere, soldate cu 5 persoane decedate, 2 persoane rănite grav și 26 de persoane rănite ușor.


Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Polițiștii rutieri vă recomandă să respectați regimul legal de viteză.