14 iunie 2024

Șoferi beți sau drogați prinși de polițiști la 2 Mai și la Mamaia, în minivacanța de Paște

Polițiștii constănțeni au fost la datorie în minivacanța de 1 Mai și de Paște. În această perioadă au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 3.400 de conducători auto și 193 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 42 de permise de conducere, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Pe 2 mai, în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Pe 3 mai, în jurul orei 23.55, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat o femeie, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Pe 5 mai, în jurul orei 01.45, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe D.C. 86. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 6 mai 2024, în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 39, în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 6 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În toate cazurile a fost întocmit dosar de cercetare penală.